Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- با گذشت چهل روز از سال آبی 97-96 ارتفاع كل ريزش های جوی بالغ بر 8.9 ميليمتر گزارش شده است. اين مقدار بارندگی نسبت به ميانگين دوره‌های مشابه درازمدت 34.1 درصد كاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته 14.1 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، از ابتدا سال آبی 97-96 تا 10 آبان ماه ارتفاع كل ريزش های جوی بالغ بر 8.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

9 ميليمتر گزارش شده است. اين مقدار بارندگی نسبت به ميانگين دوره‌های مشابه درازمدت( 13.5 ميليمتر) 34.1 درصد كاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته( 7.8 ميليمتر) 14.1 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

حجم بارش اول مهر تا پايان 31 شهريور معادل 14.667 ميليارد مترمكعب اعلام شده است.

میزان بارش در حوضه آبریز دریای خزر در سال آبی جاری تاکنون 68.4 میلیمتر گزارش شده، که این رقم در مقایسه با سال آبی گذشته 13.2 درصد افزایش و در مقایسه با بلند مدت 49 ساله 19 درصد افزایش داشته است.

در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان، میزان بارش‌ها 0.3 میلیمتر گزارش شده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 50 درصد کاهش و در مقایسه با متوسط 49 ساله 97.5 درصد کاهش داشته است.

حوضه آبریز دریاچه ارومیه شاهد 11.5 میلیمتر بارش بوده که این رقم در سال گذشته 18.2 میلیمتر ثبت شده، از همین رو در مقایسه با سال آبی گذشته این حوضه آبریز شاهد کاهش 36.8 درصدی است.

میزان بارش در فلات مرکزی ایران با 81.8 درصد افزایش نسبت به سال گذشته 2 میلیمتر به ثبت رسیده است.گفتنی است این حوزه در مدت مشابه سال گذشته 1.1 میلیمتر بارش تا این مدت داشته و همچنین میانگین متوسط بارش در 49 ساله گذشته این حوضه 5.6 میلیمتر گزارش شده است.

حوضه مرز شرق در سال آبی جاری 0 میلیمتر بارندگی داشته و این در حالی است که این منطقه در مدت مشابه سال آبی گذشته 0.1 میلیمتر بارش را تجربه کرده بود و این نشان از کاهش 100 درصدی بارش ها در مقایسه با سال آبی گذشته و کاهش 100 درصدی نسبت به آمار 49 ساله بلند مدت در این حوضه است.

حوضه آبی قره‌قوم تاکنون 1.8 میلیمتر بارش داشته است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 0.1 میلیمتر بوده است.

بیشترین میزان بارندگی به ایستگاه صفارود رامسر استان مازندران با 572.5 میلیمتر و کمترین میزان برای ایستگاه های متعددی بدون بارندگی به ثبت رسیده است.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۸۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند

احد وظیفه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار بارش در استان های قزوین، تهران، البرز و خراسان رضوی ۳۰ تا ۴۰ درصد و استان های فارس، کرمان و تا حدودی هرمزگان ۲۰ تا ۳۰ درصد کم بارشی دارند که با بارش های پیش رو انتظار می رود تا حدی کم بارشی جبران شود.

او با بیان اینکه در اغلب مناطق ۱۵ تا ۲۰ درصد کمبود بارش داریم، افزود: بنابر نقشه های هواشناسی شرایط بارندگی در اردیبهشت مناسب است که براین اساس کمبود بارش تا حدی جبران می شود.

وظیفه ادامه داد: بنابر آمار استان تهران ۸۰ میلی متر، قزوین ۱۰۰ میلی متر و خراسان رضوی درصدی کمتر از نرمال بارندگی دارند که براین اساس مدیریت آب برای فصل گرم امری ضروری است. در حوزه غرب و جنوب غرب بارش ها کمتر از نرمال است که با بارندگی های اخیر و پیش رو، وضعیت بهتر شد.

رئیس مرکز خشکسالی افزود: طی ۲ هفته آینده بارش های مناسبی خواهیم داشت که براین اساس به کشاورزان توصیه می شود که برای حفظ آب های زیرزمینی، نوبت آبیاری را برمبنای بارندگی ها به گونه ای تنظیم کنند که کمترین بهره برداری را از ذخایر سفره های زیرزمینی داشته باشند.

او گفت: کشاورزان هرمنطقه بسته به گیاه و مرحله رشد گیاه باید توصیه های تخصصی در آن منطقه را توجه کنند، اما در اغلب مناطق درختان میوه و محصولات غلات در مرحله گل دهی، رشد دانه و تشکیل میوه هستند که براین اساس کشاورزان باید توصیه ها را جدی بگیرند و همواره برای بهبود محصول و استفاده از دانش روز از نظر کارشناسان هواشناسی استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور
  • آب گرفتگی معابر شهر بیرجند پس از بارش رگباری باران (فیلم)
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۸۶ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • بر اساس آمار سازمان ثبت احوال؛ سال گذشته مردان بیشتر فوت کردند
  • ۳۰ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری اصفهان استحصال شد